Сільгоспвиробництво в Україні зросло на 2,8%

У січні-жовтні 2016 року в Україні зростання виробництва сільськогосподарської продукції становило 2,8% порівняно з аналогічним періодом 2015 року. Зокрема, сільськогосподарські підприємства збільшили виробництво на 3,9%, а населення - на 1,6%. 

 

Про це повідомляє Державна служба статистики України, передає УНІАН.
 
За звітний період виробництво рослинницької продукції зросло на 5% порівняно з січнем-жовтнем 2015 року. Зростання виробництва у сільгосппідприємствах та в домогосподарствах становило 5,7% і 4,1% відповідно.
 
У той же час виробництво тваринницької продукції у січні-жовтні 2016 року скоротилося на 2,8%. На підприємствах скорочення становило 2,1%, а в господарствах населення - 3,4%. 
 
У повідомленні наголошується, що дані наводяться без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та Севастополя, а також частини зони проведення антитерористичної операції. 
 
Як повідомлялось раніше, у 2015 році виробництво сільськогосподарської продукції в Україні скоротилося на 4,8% порівняно з 2014 роком. Сільськогосподарські підприємства минулого року виробили на 5,2% менше, ніж роком раніше, а населення скоротило виробництво на 4,3%.

   

https://www.agro-business.com.ua/agrobusiness/events/6620-silgospvyrobnytstvo-v-ukraiini-zroslo-na-28.html

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua