Саудити віддали за агрохолдинг «Мрія» майже чверть мільярда доларів

 

Саудівська інвестиційна компанія The Saudi Agricultural & Livestock Investment Co. (SALIC) віддала за український агрохолдинг «Мрія» $242 млн. Про це пише propozitsiya.com з посиланням на biz.nv.ua.

Про це повідомила Financial Times з посиланням на поінформоване джерело. Провідне ділове видання пише, що людина, яка знає умови угоди, зазначає, що SALIC спрямувала на придбання «Мрії» $242 млн.

Президент України Петро Порошенко раніше заявив, що інвестиції саудівської компанії складуть сотні мільйонів доларів. Українські інвестиційні аналітики оцінювали «Мрію» в $175–300 млн. А борг компанії свого часу перевищував $1 млрд.

Після завершення угоди «Мрія» продовжуватиме свою операційну діяльність в Україні разом з дочірньою компанією SALIC — Continental Farmers Group.

Довідка. Компанія SALIC заснована в 2012 р. Її єдиним акціонером є Державний інвестиційний фонд Саудівської Аравії. Компанія спеціалізується на інвестиціях у сільськогосподарське виробництво. Найбільша інвестиція компанії — G3 Global Grain Group, спільне підприємство з американською Bunge, яке стало мажоритарним акціонером Канадської ради з зерна. Також SALIC була одним з претендентів на придбання 9,9% акцій Glencore.

 

 

©Пропозиція - Головний журнал з питань агробізнесу
https://propozitsiya.com/ua/saudyty-viddaly-za-agroholdyng-mriya-mayzhe-chvert-milyarda-dolariv

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua