Розроблено новий законопроект щодо державної підтримки аграріїв

Прийняття законопроекту дозволить аграріям отримувати більше коштів державної підтримки, порівняно зі спецрежимом ПДВ, який діє у поточному році, обійде вимогу МВФ з переведення аграріїв на загальну систему оподаткування і не допустить корупційних схем. Цілком ймовірно, консенсус нарешті знайдений.

 

Про це повідомляє прес-служба Всеукраїнської Аграрної Ради.
 
"Серія зустрічей депутатів Верховної Ради завершилася прийняттям обнадійливого для аграріїв плану. Новий законопроект, розроблений Всеукраїнською Аграрною Радою (ВАР), підтримали парламентарі на чолі з заступником голови Комітету Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин Олександром Бакуменко, міністром аграрної політики та продовольства Тарасом Кутовим та прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом", - йдеться у повідомленні.
 
Ця схема державної підтримки передбачає, що орієнтовані на внутрішній ринок аграрії (тваринники, овочівники, садоводи та виноградарі) будуть сплачувати ПДВ на загальних засадах, але до спеціального фонду держбюджету, звідки 100% цих коштів будуть повертатися їм пропорційно до обсягу їхньої виручки за період.
 
"Прийняття даного законопроекту дозволить забезпечити аграріям підтримку в обсязі більшому ніж у цьому році, адже на дотації буде розподілятися 100% отриманого в бюджет ПДВ. Крім того, це дозволяє забезпечити допомогу сільському господарству в рамках домовленостей з Міжнародним валютним фондом, який наполягає на переведенні всіх без виключення аграріїв на загальну систему оподаткування ПДВ", - зазначають у ВАР.
 
Також, законопроект передбачає мінімальний ризик корупції, адже що механізм виділення дотацій буде автоматичним. Дані щодо виручки будуть братися із накладних підприємств, і податківці будуть мінімально залучені до цього процесу.
 
Деталі даної законодавчої ініціативи стануть відомі наступного тижня.

   

https://www.agro-business.com.ua/agrobusiness/events/6599-rozrobleno-novyi-zakonoproekt-schodo-derzhavnoii-pidtrymky-agrariiiv.html

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua