Ринок часнику в світі та в Україні

Ціни, сплачені за китайський часник, останнім часом сильно коливаються. Зараз вони високі, і це впливає на європейський ринок, пише  FreshPlaza.

Варто зазначити, що часник, вирощений в Європі, набирає все більше місця на багатьох європейських ринках, оскільки споживачі шукають екологічно чисту альтернативу китайському часнику. У США імпорт з Китаю сильно постраждав від підвищених ставок імпорту, що сприяє попиту на внутрішній часник. Мексика та Перу задоволені результатами кампанії.

Україна: обсяги постійно зростають
Площа часнику в Україні щороку розширюється. «Короткий сезон, адже часник є на ринку з серпня по листопад. З жовтня по липень на полицях в основному китайський часник. Головним чином це пов’язано з відсутністю хороших сховищ у нашій країні », – каже експортер.

За словами експортера, український часник має великий потенціал. “Він має сильний смак і велику гвоздику (4-6 зубчиків на цибулину).” Найбільшими ринками для України є країни Балтії та Білорусь. Менші кількості продаються також до Польщі, Німеччини та Великобританії.

Для українців це був складний сезон, адже розміри були невеликими. Проте деякі компанії бачили в цьому можливості, оскільки маленький часник дуже добре підходить для промислових цілей.

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua