Потрібно зменшити витрати на агрологістику - Рутицька

Зменшення витрат на агрологістику дозволить українським товарам стати більш конкурентними на світових ринках.

 

Про це зазначила заступник міністра з питань євроінтеграції Владислава Рутицька, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.
 
"Ми чудово розуміємо, що тільки результативна та ефективна співпраця з Міністерством інфраструктури дозволить вирішити частину логістичних питань. Спільна робота над Шовковим шляхом, роботи з днопоглиблення Дніпра, перевалка зерна в портах тощо. Сьогодні сільськогосподарський сектор демонструє позитивну динаміку і ми маємо розуміти, що важливо не тільки продукція, а й її зберігання та транспортування", - сказала Рутицька. 
 
Також вона відзначила, що різниця в логістичних витратах є перепоною для зміцнення позицій агропродукції на світових ринках. Як приклад, Владислава Рутицька навела, що в українських портах вартість логістичних витрат приблизно на 40% більше, ніж на такі ж послуги в Німеччині, і на 30% більше, ніж витрати в США. Високі витрати зменшують конкурентоспроможність українських сільськогосподарських товарів в рази.
 
"У перспективі вітчизняний агросектор здатний збільшити виробництво сільськогосподарської продукції та зерна зокрема, і тоді постане проблема: є якісний товар, який цінується у всьому світі, але не вистачає потужностей для його транспортування», - додала заступник міністра.
 
Тому зараз Мінагрополітики веде активну роботу в напрямі розвитку агрологістики. 
 
"З огляду на чималий потенціал, про який я вже зазначала вище, держава сьогодні повинна мати ефективну логістику. Лише у такому разі Україна матиме всі шанси закріпитися в якості світового аграрного лідера", - додала Рутицька. 
 
Окрім того, вона підкреслила важливість подальшого впровадження пілотного проекту фітокарантинної лабораторії у Одеському порту.
 
«Ми ведемо активну роботу в цьому напрямку. Вже передано до АМПУ перелік обладнання, яке необхідно придбати. Також запропоновано приміщення для розміщення лабораторії загальною площею більш ніж 100 м2 з 4-ма роздільними кімнатами", - наголосила заступник міністра.

   

https://www.agro-business.com.ua/agrobusiness/events/5537-potribno-zmenshyty-vytraty-na-agrologistyku-rutytska.html

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua