Посіви кукурудзи знаходяться в доброму стані

Рослини ранньостиглих і середньоранніх гібридів кукурудзи з нетривалим періодом вегетації (ФАО до 299) знаходяться у фазі воскової стиглості зерна.
 
Про це повідомляє УкрАгроКонсалт.
 
"Залежно від технології вирощування у зерні кукурудзи міститься 53-57% сухої речовини. Дозрівання зерна проходить при оптимальному температурному режимі, що сприяє поступовому накопиченню сухих речовин і позитивно вплине на отримання зерна з високою масою 1000 зерен. У поточному році відзначається високий ступінь збереження рослин протягом вегетаційного періоду - 93-97%", - йдеться у повідомленні.
 
Експерти зазначають, що тривала спекотна суха погода в Херсонській області призвела до надмірного накопичення ефективного тепла.
 
"Випаровуваність із водної поверхні становила 7,0-7,4 мм на добу (норма 5,7 мм). В результаті відбувається прискорений розвиток пізніх сільськогосподарських культур, що може призвести до передчасного завершення вегетації у середньому на один-два тижні. На більшій частині території цієї області бездощовий період почався з першої декади липня і триває протягом 42-51 дня. У таких складних агрометеорологічних умов сталося майже повне висихання метрового шару ґрунту. Через дефіцит ефективних опадів і сухості орного шару на півдні країни створюються несприятливі умови для якісної підготовки грунту під посів озимих культур", - підкреслюють експерти.

https://www.agro-business.com.ua/agrobusiness/events/5987-posivy-kukurudzy-znakhodiatsia-v-dobromu-stani.html   

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua