Підтримка аграріїв має складати 1% від ВВП сільського господарства щороку - Кутовий

Виділення 1% від валового виробництва продукції сільського господарства на розвиток агропромислового комплексу закладає філософію державної підтримки.

 

Про це в інтерв’ю журналу «Тиждень» сказав міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий, пише прес-служба відомства.
 
«Чому я говорив про 1%, а не про 5,5 млрд грн для підтримки фермерів? Бо це закладає філософію державної підтримки. Щоб кожного року аграрії могли розраховувати на цей відсоток. Щоб не було так, що змінився прем’єр і міністр агрополітики і підтримку фермерів скасували як таку», - сказав міністр.
 
За словами Кутового, головне це те, що грошова підтримка призначається для малих і середніх фермерів. Ідеться про підприємства, які обробляють до 500 га. На сьогодні їх частка серед кількості об’єктів господарювання в АПК становить 86%.
 
«У рамках держпідтримки з’явилася новела, яку я спочатку озвучив лише на рівні філософії, а тепер вона вже стала майже реальністю, оскільки прем’єр заявив про неї публічно як про позицію уряду. 5,5 млрд грн - сума, яка наступного року йтиме на підтримку сільського господарства, якщо це підтримає Верховна Рада», - зазначив Кутовий. 
 
Для порівняння у 2016 році на держпідтримку фермерів було виділено лише 300 млн грн.

   

https://www.agro-business.com.ua/agrobusiness/events/6147-pidtrymka-agrariiiv-maie-skladaty-1-vid-vvp-silskogo-gospodarstva-schoroku-kutovyi.html

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua