Підприємець з Києва вирощує на фермі каліфорнійських черв’яків

Ґрунт на городах можна підживлювати хімічними добривами, але досвідчені фермери рекомендують мінімізувати хімічне втручання та переходити на біогумус.

Біогумус — це органічне добриво, яка утворюється в результаті переробки дощовими черв’яками і бактеріями різних харчових та сільськогосподарських відходів, пише “Агро-Центр”.

Читайте також: 300 євро за сто грамів: на Дніпропетровщині роблять найдорожчу в світі ікру

Фермер Олександр Щербина займається вирощенням органічної продукції та керує органічною фермою “Дача”. На господарстві чоловіка вирощують еко-курей, огірки, малину, лохину та каліфорнійських черв’яків. Використання біогумусу є однією з умов отримання сертифікату еко-продукції.

Для отримання біогумусу на фермі тримають каліфорнійських черв’яків. Це нова порода звичайно дощового черв”яка, яка була виведена у 1959 року в університеті Каліфорнії.  У спеціальних конструкціях вони переробляють різні харчові відходи, а також виділяють “сік” який теж можна використовувати як добриво.

Читайте також: Врожайність вища, а товарний вигляд — хоч на виставку

“Ми привозимо з кухні рештки від моркви, буряка, картоплі. Їх черв’яки переробляють на біологічно чистий гумус, яким ми підживлюємо наші рослини” — розповів Олександр.

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua