Озвучено можливості агроторгівлі з африканськими країнами

Україна не може конкурувати з КНР чи США в обсягах фінансових ресурсів, які вкладаються на державному рівні в країни Африки. Проте ми можемо системно і комплексно підійти до розбудови відносин з цим регіоном для того, щоб забезпечити свої інтереси там в довгостроковій перспективі і з огляду на важливість Африки для глобального економічного зростання.

Про це розповіла Ольга Трофімцева, голова правління Асамблеї Аграрних Палат України, президент Української Агропродовольчої платформи, екс-посол з особливих доручень МЗС, у блозі на AgroPolit.com.

«Серед очевидних практичних кроків розвитку торгово-економічного та інвестиційного співробітництва з Африкою є поступова активізація бізнесових зв’язків: африканський бізнес мало знає Україну, як і навпаки, тому бізнесові і торгові місії, спільні проєкти й стартапи за підтримки держави мають стати невід’ємною частиною нашої активності в регіоні», — зазначила експерт.

За її словами, Україні важливо мати чіткий план розвитку відносин з континентом: виділити пріоритетні сектори і країни, сфокусуватись на них і створити перші успішні кейси.

«Багато країн Африки (маємо бути реалістами, точно не всі) можуть стати нашими потужними партнерами в регіоні й створити додатковий імпульс для економічного відновлення та зростання після перемоги над росією. І наші наступні кроки в рамках імплементації Африканської стратегії можуть бути чудовим прикладом лавірування, яке призведе до подальшого розхитування і послаблення позицій росії в Африці і надасть стимули для нашого власного закріплення на цьому континенті», — додала Ольга Трофімцева.

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua