Обережно! Китайська підробка

З метою застереження покупців тракторної техніки від придбання продукції з комплектацією мостів неналежної якості Лозівський ковальсько-механічний завод (ЛКМЗ) рекомендує звертати увагу на складальні вузли й уточнювати виробника мостів при покупці техніки. 

 

Остерігайтеся мостів китайського виробництва!
 
Сьогодні два найбільших машинобудівних підприємства Харківського регіону ЛКМЗ і ХТЗ відновили співпрацю. Однак у силу обставин, що склалися протягом 2013-2015 років, Харківський тракторний завод (ХТЗ) комплектував свої трактора мостами китайського виробництва, які не відрізняються високою якістю і часто виходять з ладу протягом перших місяців роботи. Наприклад, вони не мають механізму блокування диференціалу, що серйозно впливає на параметри експлуатації трактора і загрожує його передчасній поломці. Виходять з ладу головні і бортові передачі, що призводить до невиправданих простоїв і дорогого ремонту. Ускладнює ці поломки і та обставина, що такі вузли не забезпечені запасними частинами, і виконання ремонту може затягнутися на кілька місяців та обійтися «в копієчку».
 
«Два роки тому придбали два трактори ХТЗ-172. Про те, що на них стоять мости китайського виробництва, дізналися, зіткнувшись із поломкою одного з них в найкоротший термін. Розлетівся корпус диференціалу, який повністю пошкодив редуктор», - розповідає фахівець фермерства ТОВ« Арчі» (Вінницька обл.). Тоді головний інженер агрофірми і зіткнувся із проблемою заміни запчастин, дізнавшись ціну ремонту китайського мосту. «Зіткнулися з тим, що купити деталі на китайський міст і відремонтувати трактор виявилося проблемою. В результаті, нам довелося, крім корпусу диференціалу, ціна якого близько 1000 грн, додатково замість окремих деталей придбати ще й новий редуктор більш ніж за 12 000 грн. Також важливим і неприємним моментом залишається втрата часу. Всі знають, наскільки дорого обходиться фермерам кожен день простою техніки. Тому я б рекомендував власникам тракторної техніки перевірити комплектацію наявної техніки, при виявленні китайського мосту завчасно подумати про його заміну на якісний міст ЛКМЗ. І найголовніше - при купівлі техніки дивіться на комплектацію, що долучається до товару. Це в інтересах нас же самих, аграріїв», - зазначає головний інженер агрофірми.
 
ЛКМЗ готовий задовольнити запити українських аграріїв, розуміючи, що в найближчі роки попит на мости їхнього виробництва збільшиться.
 
Однак, з огляду на той факт, що на сьогодні загроза придбання тракторів з комплектацією мостами китайського виробництва залишається, ЛКМЗ настійно рекомендує потенційним покупцям тракторів звертати увагу на виробника мостів, щоб уникнути дорогих ремонтів і фінансових втрат від простоїв техніки, що виникають при комплектації техніки мостами китайського виробництва.

   https://www.agro-business.com.ua/agrobusiness/events/5482-oberezhno-kytaiska-pidrobka.html

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua