Обчислено прибутковість вирощування корнішонів

Селяни Борзнянського району на Чернігівщині вже кілька років вирощують овочі для підприємства ”Верес” і Ніжинського консервного заводу. Намагаються здавати овочі малого розміру – вони прибутковіші. Про це пише Agronews.

“Саджати їх порадив сільський голова. До того він був заготівельником у нашому селі”, — розповідав 22-річний Євген Нетреба, учитель фізкультури в селі Степанівка Борзнянського району на початку своєї кар’єри фермера.

Огірки збирають через день. Рідше збирати не можна, бо як переростають, рослина кидає всі соки на дозрівання насіння. Урожайність від того зменшується. До того ж великі огірки заготівельники не беруть.

З плантації у 20 соток за півтора місяці можна зібрати 2,3 т. Їх
сортують за довжиною — на пікулі, корнішони та ”дев’ятки”.

Найприбутковіші – пікулі. Це підтверджує й Олена Ковальова з Полтавщини, яка вирощує міні-овочі.

Закладає теплиці з ранніми овочами фермерка у лютому. За її словами, зараз є попит на овочі малого розміру. Їх закуповують ресторани та кафе – тож, вирощувати їх краще у великій кількості. Також ця продукція добре підійде для маринування та заморожування.

За розміром міні-овочі менші, але торгувати ними вигідніше. Так, маленькі огірки можна продати по 60 гривень за кіло.

Тобто, з плантації в 20 соток можна отримати прибуток приблизно в 100-130 тис. грн за сезон.

Значну частку заробленого з’їсть полив, пакування, транспортування та інші витрати. Але все ж таки чистий прибуток буде досить значним

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua