ОАЕ заборонили ввезення в країну української агропродукції

Об'єднані Арабські Емірати тимчасово призупинили експорт харчової продукції з України в зв'язку з припиненням сертифікації українського халяльного центру, який раніше мав право видавати сертифікати халяль на нашу продукцію.

 

Про це повідомляє портал Delo.UA з посиланням на заяву прес-служби Держспоживслужбі.
 
"Питання відновлення сертифікації українського халяльного центру знаходиться на особистому контролі Міністра аграрної політики і продовольства Тараса Кутового і голови Держспоживслужби України Володимира Лапи. Цій темі було приділено особливу увагу під час зустрічі української делегації з новим Делегатом Об'єднаних Арабських Еміратів паном Алем Кассімі", -йдеться у повідомленні.
 
У Держспоживслужбі відзначають, що між компетентними органами України та ОАЕ і далі триватимуть переговори щодо процедури сертифікації українських халяльних центрів відповідним компетентним органом Об'єднаних Арабських Еміратів ESMA.
 
Процедура сертифікації халяльних центрів у середньому триває до року. Про результати переговорів Держспоживслужба обіцяє повідомити додатково.
 
"Питання не пов'язане з якістю вітчизняної харчової продукції: наша продукція безпечна і відповідає вимогам міжнародних партнерів, про що свідчить значна диверсифікація світових ринків. У даному випадку проблема полягає у внутрішніх процедурах визначення повноважень сертифікаційних центрів халяль Об'єднаними Арабськими Еміратами", - підкреслив голова Держспоживслужби Володимир Лапа.

   https://www.agro-business.com.ua/agrobusiness/events/5495-oae-zaboronyly-vvezennia-v-kraiinu-ukraiinskoii-agroproduktsiii.html

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua