НІБУЛОН планує побудувати порт в Херсонській області

Компанія «НІБУЛОН» планує інвестувати в будівництво порту в с. Олександрівка Білозерського району.

Про це на засіданні Ради регіонального розвитку Херсонської області повідомив генеральний директор компанії «НІБУЛОН» Олексій Вадатурський, передає прес-служба компанії.

«Цей порт – велика перспектива для розвитку всієї Херсонщини. Це надскладне завдання і дуже великі інвестиції, але наша компанія спроможна це зробити лише за п’ять років», – зазначив Олексій Вадатурський.

Читайте також: Українські морпорти вдвічі зменшили перевалку зерна

Сьогодні «НІБУЛОН» продовжує реалізацію своєї інвестиційної програми на Херсонщині. Тут вже функціонують два перевантажувальні термінали компанії у с. Козацьке та м. Гола Пристань. Тож компанія планує в наступному році збільшити потужності перевантажувального термінала філії «Голопристанська» на 20 тис. тонн, а також розширити потужності цього підприємства з приймання рису:

У планах компанії на найближчі два роки – переорієнтувати практично всі свої вантажі на Дніпро та перевозити водою 4 млн тонн продукції на рік. Це дозволить суттєво зменшити навантаження на автошляхи, а згідно з інформацією Міністерства інфраструктури України, кожен мільйон тонн вантажів, перевезених водним транспортом, заощаджує близько 800 млн грн на ремонті дорожнього покриття. Для цього сьогодні на власному суднобудівному заводі «НІБУЛОН» у Миколаєві будується кращий в Україні ватажний флот.

За матеріалами nibulon.com

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua