Неповернення експортного ПДВ негативно вплинуло на котирування українських агрохолдингів

Станом на 1 липня 2016 року загальна капіталізація українських публічних аграрних холдингів, акції яких котируються на міжнародних фінансових біржах, склала 2,78 млрд доларів, що на 5,7% менше, ніж на початок червня (-165,4 млн дол.).

 

Про це повідомляє УКАБ.
 
«Падіння ринкової вартості українських публічних аграрних компаній пов’язане, в першу чергу, з реакцією інвесторів на призупинення повернення ПДВ при експорті у червні поточного року. Найбільше падіння вартості акцій спостерігається у компаній: «Кернел» на 72,8 млн дол. (-6,6%) , «Укрпродукт» - на 67,4 млн дол. (-35,7%) та МХП - на 20 млн дол. (-2,1%)», - йдеться у повідомленні.
 
Окрім цього, факторами, що призвели до зниження котирувань, були падіння курсу євро до долара та загальна кризова ситуація, що склалася через рішення Британії про вихід з Європейського Союзу.
 
«Затягування з виплатами експортного ПДВ знижує інтерес іноземних інвесторів до України. При подальшій затримці чи ухилянні від повернення ПДВ можливе подальше падіння ринкової вартості українських публічних аграрних компаній», - зазначила Дар’я Гриценко, експерт аграрних ринків УКАБ.

   

https://www.agro-business.com.ua/agrobusiness/events/5749-nepovernennia-eksportnogo-pdv-negatyvno-vplynulo-na-kotyruvannia-ukraiinskykh-agrokholdyngiv.html

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua