Названо трійку головних імпортерів української курятини

Лідером із закупівлі м'яса птиці стала Голландія, яка за одинадцять місяців цього року імпортувала української продукції на 105,4 млн дол.

За одинадцять місяців 2018 року Україна експортувала понад 300 тис. тонн м'яса птиці (переважно курятини), що склало близько 472 млн дол. у грошовому еквіваленті. Про це свідчать дані Державної фіскальної служби, передає УНН.

За даними служби, лідером із закупівлі стала Голландія, яка за одинадцять місяців цього року імпортувала українського м'яса на 105,4 млн дол.

Друге місце посіла Словаччина. За звітний період словаки закупили українського продукту на 57,3 млн дол.

Замикає трійку лідерів Саудівська Аравія. За січень-листопад цього року Україна експортувала до Саудівської Аравії курятини на 48,6 млн дол.

Читайте також: Україна збільшує експорт продуктів птахівництва

У той же час Україна закупила на міжнародному ринку всього 121 тис. тонн м'яса птиці. При чому, за словами профільних експертів, воно надходить в Україну у вигляді субпродуктів, для м'ясопереробних заводів.

«Що стосується імпорту, то дійсно на прилавках магазинів ви не знайдете польської курки. Весь імпорт, а це ММО і субпродукти, використовується в переробній промисловості. І його збільшення обумовлено низькою вартістю імпортованого м'яса, на яке немає попиту в країнах ЄС і яке реалізується за демпінговими цінами на світових ринках», - розповів Сергій Карпенко, глава Союзу птахівників.

За матеріалами unn.com.ua

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua