Назвали умову, за якою українські аграрії отримають до $100 млрд інвестицій

Україна має альтернативу залученню кредити МВФ в сумі близько $100 млрд. Про це у блозі «Вільний ринок землі та 6 основних міфів» на AgroPolit.com заявив народний депутат Іван Мірошніченко. 

Нагадаємо, раніше AgroPolit.com проаналізував ключові положення документа «Концепція обігу земель сільськогосподарського призначення». Чим нова редакція від відрізняється від попередньої, читайте за посиланням. Також AgroPolit.com поспілкувався з учасниками ринку і знайшов 5 варіантів документу про обіг земель сільськогосподарського призначення.

За його словами, Україна чекає від МВФ $1,7 млрд траншу в рік, коли може отримувати  $81-100 млрд від земельної реформи.

Мірошніченко переконаний, що відкривати ринок можна за умови рівних умов і конкуренції для всіх учасників ринку. Власники землі, а також ті, хто на ній працює, передусім повинні бути її конкурентоспроможними покупцями. Причому на першому етапі доступ до землі повинні отримати саме українці, а через 7-12 років перехідного періоду — поступово відкривати його для іноземців.

За цей період українці зможуть скористатися своїм пріоритетним правом та зрівняються у можливостях роботи на землі та її придбанні.

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua