На Запоріжжі використовують безпілотники для обстеження полів

У Бердянському районі вперше в Запорізької області впроваджують новаторський метод використання у роботі аграріїв безпілотників.

 

Про це розповів голова Бердянської райдержадміністрації Роман Молодецький, повідомляє прес-служба Запорізької ОДА.
 
За його словами, за допомогою дрону здійснюється обстеження полів Бердянського району для їх подальшої інвентаризації.
 
Наразі в області триває операція «Урожай-2016». Спеціальна комісія обстежує поля сільгосппризначення. Завдання аграріїв – зафіксувати, що посіяно на полі, як використовується земля та з'ясувати, чи укладені договори на її використання. Вся зібрана інформація закладається в спеціальну програму, яка обраховує, які землі використовуються в правовому полі, а які ні. За підсумками обчислюються збитки,  завдані через недоцільне використання землі.
 
Як підкреслив Роман Молодецький, уже оброблено інформацію щодо земель восьми сільських рад Бердянського району. Попереду  - ще чотири сільські ради. Проте із застосуванням безпілотника цей процес рухається набагато швидше та ефективніше.
 
«Такий підхід – це справжнє новаторство,  завдяки використанню дрона вдалося оптимізувати витрати. Сподіваюся, що такий принцип роботи буде поширено в інших районах області. Раніше для інвентаризації земель необхідно було залучати автотехніку та персонал, витрачати кошти на паливо, до того ж, це  досить тривалий процес, навіть кожне поле об’їхати – це важко, довго та дорого. Тоді як  безпілотник може впоратися з і значним обсягом роботи за один політ. Дрон робить фотографії та знімає відео з прив'язкою до координат місцевості. Зйомки можна вести на висоті до 500 метрів. Це дає можливість зафіксувати загальний масив поля. Таким чином, відразу видно, у яких межах воно розорано. Тому використання такої технології дозволяє заощаджувати  час, паливо, людські ресурси»,  - зазначив голова Бердянської РДА.

   

https://www.agro-business.com.ua/agrobusiness/events/5589-na-zaporizhzhi-vykorystovuiut-bezpilotnyky-dlia-obstezhennia-poliv.html

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua