На Запоріжжі побудують вітростанцію потужністю 100 МВт

Станом на сьогодні на майданчику закінчуються підготовчі роботи, а з січня і до кінця наступного року триватиме активне будівництво.

ДТЕК ВДЕ уклала договір про будівництво вітроелектростанції зі світовим лідером з виробництва вітротурбін Vestas. Орловська ВЕС стане третім проектом ДТЕК у вітроенергетиці, що стартував в 2018 році, передає EcoTown.

Завдяки реалізації всіх запланованих проектів потужності компанії у вітровій генерації до кінця 2019 року досягнуть 500 МВт. В Орловську ВЕС інвестують понад 135 млн євро, вона складатиметься з 26 вітротурбін Vestas потужністю 3,8 МВт кожна.

Станом на сьогодні на майданчику закінчуються підготовчі роботи, а з січня і до кінця наступного року триватиме активне будівництво.

Читайте також: Завод у Краматорську запустив виробництво обладнання для вітрогенераторів

«Партнерство з Vestas – знакове для ДТЕК. З нього стартував перший проект компанії у відновлюваній енергетиці – Ботієвська вітрова електростанція, яка сьогодні виробляє більше 60% всієї електроенергії з вітру в Україні. Вона є еталоном для проектування і будівництва вітроелектростанцій в країні, показники ефективності ВЕС перевищують середньосвітові. Ми впевнені, що Орловська ВЕС, побудована в партнерстві з Vestas, буде працювати так само ефективно. Сукупно цього року ми запустили будівництво 500 МВт нових сонячних і вітрових електростанцій. Інвестиції, залучені компанією в галузь за останні два роки, склали близько 700 млн євро. У 2019 ми плануємо збільшити портфель ВДЕ до 1 000 МВт. Це вклад компанії в реалізацію енергетичних та екологічних цілей України, а також в інноваційну трансформацію енергосистеми країни», – розповів генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко.

Планується, що щорічно Орловська ВЕС вироблятиме близько 380 млн КВт/год «зеленої» електроенергії. Такої кількості достатньо, щоб забезпечити електрикою понад 200 тисяч домогосподарств. Крім того, вітроелектростанція скоротить викиди СО на 400 тис. тонн в рік, а завдяки будівництву ВЕС в регіоні будуть створені кілька сотень тимчасових і десятки постійних робочих місць.

За матеріалами ecotown.com.ua

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua