На Запоріжжі аграрії призупинили сівбу пізніх зернових

У Запорізькій області, через дощі, що тривають з початку поточного тижня, призупинено сівбу пізніх зернових культур.

 

Про це повідомляє прес-служба Запорізької ОДА.
 
Як зазначається в повідомленні, умови зволоження грунту значно покращилися, що сприяє інтенсивному росту та розвитку сільськогосподарських культур, але наразі проведення сівби пізніх сільськогосподарських культур у господарствах області призупинено.
 
Як підкреслили в Департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації, відповідно до агрометеорологічного прогнозу, аграріям на цьому та наступному тижні слід чекати дощової погоди.
 
Станом на 11 травня 2016 року в області ярі зернові та зернобобові культури посіяні на площі 715 тис. га або 78 % до прогнозу. Зокрема: ранні ярі зернові - на площі 195 тис. га або 98 % (ячменю – 152 тис. га або 94 %, гороху – 38 тис. га або 128 %);  кукурудза на зерно посіяна на площі 38 тис. га або 77% до прогнозу; гречка – на 1 тис. га або 75% від плану; просо – на 8 тис. га або 37%. Соняшником засіяно 405 тис. га або 76%, соєю –  11,5 тис. га або 96%.

   

https://www.agro-business.com.ua/agrobusiness/events/5359-na-zaporizhzhi-agrariii-pryzupynyly-sivbu-piznikh-zernovykh.html

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua