На Західній Україні може бути втрачено до 30% врожаю кісточкових

Заморозки в повітрі, які дуже шкідливі для цвітіння плодових дерев і загрожують втратою врожаю кісточкових, в квітні були локальними - тільки в західних і північних областях України.

 

Про це повідомила завідувачка відділом агрометеорології Тетяна Адаменко, пише Голос.ua.
 
"Більше постраждали окремі райони Івано-Франківської, Тернопільської, Житомирської області. На решті території країни значних заморозків не було. По крайній мірі, таких, які могли б привести до загибелі врожаю. Але, в цілому, квітень не був холодним. До 20-х чисел були зафіксовані навіть температурні рекорди, вдень до 25-30 градусів тепла. І навіть на Волині було +27. Просто всі забули про це після похолодання. Низькі температури не дозволяли бджолам літати для запилення садів. Умови були несприятливими. Тепер же ситуація вирівнюється. В принципі, не повинно бути якихось глобальних втрат для врожаю плодових", - сказала вона.
 
У той же час фахівець зазначила, що до 30% врожаю абрикос і персиків на Західній Україні в цьому році може бути втрачено.
 
"На заході країни, де були найсильніші заморозки, в цей момент такого буйного цвітіння персиків і абрикос, як на півдні, і в тому числі і у нас, під Києвом, ще не було. Адже там раніше почалося зниження температури, після першої половини квітня, коли у нас було майже літо. Однак до 30% врожаю абрикос там постраждало ", - додала експерт.

   https://www.agro-business.com.ua/agrobusiness/events/5311-na-zakhidnii-ukraiini-mozhe-buty-vtracheno-do-30-vrozhaiu-kistochkovykh.html

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua