На Закарпатті буревій знищив теплиці та врожай

Цього року закарпатським фермерам наробив шкоди буревій, який пронісся краєм на вікенд. Розтрощені теплиці та знищений врожай – такі його наслідки. Фермери підраховують величезні збитки. Про це повідомляє ekonomika.ko, пише agronews.ua.

Пані Вікторія – жителька с. Теково Виноградівського району. У її господарстві – 2 теплиці, одну з яких буря зруйнувала вщент. Розповідає, під час буревію з дітьми не ховались у будинку, а намагались врятувати бодай одну теплицю, утримуючи парникові укріплення руками, аби й та не злетіла у небо. Щодо збитків – мінімум 200 тисяч гривень, каже жінка.

Про величину втрат від негоди розповідають і районні депутати. Зокрема, Іван Костак – житель села Боржавське, де буревій наробив не менше біди. А найгірше те, що від примх погоди і справді ніхто не застрахований, і навряд чи хтось компенсує фермерам зазнані збитки.

Тому закарпатські фермери залишаються наодинці із бідою.
Розповідають, тепер рослини, які вдалося врятувати продаватимуть за мінімальною ціною, і відновлюватимуть зруйновані теплиці власним коштом. І просять владу бодай одного – відкрити ринки.

Пан Віталій додає, фермери, які взяли позику на бізнес із рослинництва – у найскрутнішому становищі. Тому єдиним виходом для них наразі і навіть справжнім спасінням є відкриття торгових майданчиків.

Нагадаємо, названо, як вплинули погодні умови на посівну в Україні

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua