На Вінниччині врожайність ячменю на старті сезону вища минулорічної

Все більше регіонів долучаються до жнивної кампанії 2023. Так, збір ранніх зернових розпочали аграрії південних районів Вінниччини.

Про це повідомили у Вінницькій ОВА.

Станом на кінець червня по всіх категоріях господарств проведено обмолот 0,1 тис. га озимого ячменю. Середня урожайність культури цьогоріч становить — 3,9 т/га. Минулого року, згідно зі статистичними дослідженнями, урожайність озимого ячменю становила 3,83 т/га.

До слова, на 30 червня загалом по Україні було обмолочено 61,5 тис. га озимого ячменю, намолочено 205,5 тис. т зерна при врожайності 3,35 т/га.

Як повідомляє Департамент агропромислового розвитку Вінницької ОВА, поточного року площі під ранніми зерновими та зернобобовими культурами зменшились на 20 тис. га. Водночас площі посіву озимого ріпаку було збільшено на 31 тис. га

Нагадаємо, Агрофірма «Ольгопіль», що на Вінниччині, розпочала жнива зі збору озимого ячменю, під який у господарстві відвели площу до 140 га. Частина урожаю буде реалізована як товарне зерно, а сорт «Майбріт» традиційно готуватиметься як насіннєвий матеріал.

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua