На Рівненщині озимими зерновими засіяно майже 120 тис. га

Аграрії Рівненської області завершили сіяти озимі на зерно під урожай наступного року. Цим культурам в області відвели майже 120 тисяч гектарів.

 

Про це повідомила прес-служба Рівненської ОДА.
 
В повідомленні зазначається, що, зокрема, пшеницю посіяли на площі більше 90 тис. га, жито  - на 24 тис. га, ячмінь - на 4,5 тис. га. Крім того, на майже 18 тис. га ростиме озимий ріпак.
 
«Сходи отримано на 97% площ, із яких в доброму стані перебуває 64% сходів, задовільному - 25%, слабкі та зріджені 11 %. Крім того, озимий ріпак повністю зійшов на усіх площах посіву», - розповіла директор департаменту агропромислового розвитку Рівненської ОДА Надія Переходько.
 
Аграрії області продовжують збирати пізні зернові та технічні культури. Зокрема, зернові та зернобобові зібрали на площі 242 тис. га, що складає 90% площ посіву. З них намолочено 1 мільйон 78 тисяч тонн зерна. Середня урожайність складає 44,6 центнерів.
 
Найвища урожайність зернових  спостерігається в Острозькому, Здолбунівському, Рівненському, Радивилівському та Млинівському районах.

   

https://www.agro-business.com.ua/agrobusiness/events/6702-na-rivnenschyni-ozymymy-zernovymy-zasiiano-maizhe-120-tys-ga.html

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua