На Півдні України розташовано 80% всіх ВДЄ проектів

Станом на кінець вересня цього року, частка виробництва електричної енергії з альтернативних джерел в Україні досягла 1,8% від усієї кількості виробленої енергії.

 

Загальна потужність досягла 1803,6 МВт, повідомляє прес-служба Європейської бізнес асоціації. Минулого року загальна потужність складала 1319 МВт, тобто відбулось зростання на 36,7%.

«Поступове збільшення потужностей об’єктів відновлювальної електроенергії (ВДЄ) може створювати додаткове навантаження на енергосистему, особливо на Півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська, Запорізькі області). Адже там розташовано 80% всіх ВДЄ проектів», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: На Сумщині побудують вітрову та сонячну станції

В ЄБА наголошують, що у зв’язку зі збільшенням виробництва в Україні, вкрай важливо в найближчі 5 років будувати високоманеврені потужності. Ними можуть стати накопичувальні акумулюючі станції – для накопичення енергії в пікові періоди.

«Це об’єкти накопичення виробленої електричної енергії, які в потрібний момент можуть в короткий період видати електроенергію в систему та збалансувати її», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, згідно з Планом реформування енергетичного сектору до 2020 року обсяг виробництва електричної енергії з альтернативних джерел має складати 11%. 

За матеріалами eba.com.ua

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua