На Київщині спалах АЧС

У Київській області зареєстрований новий випадок африканської чуми свиней

У ТОВ «Агротехцентр Сервіс» (с. Дешки, Богуславський район, Київська область) зареєстровано спалах африканської чуми свиней. Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області.

Рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Богуславській райдержадміністрації з 26 листопада 2018 року було оголошено карантин щодо африканської чуми свиней.

Читайте також: Вчені повідомили про створення вакцини проти АЧС

До зони захисту віднесені села Дешки, Тептіївка та Калинівка Богуславського району. В зону нагляду увійшли м. Богуслав, села Розкопанці, Туники, Шупики, Карандинці, Семигори, Вільховець, Половецьке, Біївці, Москаленки, Киданівка, Яцюки, Ісайки, Івки, Хохітва, Поташня та мисливські господарства ТОВ «Українські лови», Богуславське МГ.

Суб’єктів господарювання всіх форм власності попередили про обмеження руху живих свиней, торгівлі свинями та виготовлених із них продуктів на зазначених територіях.

У відомстві зазначили, що ситуація щодо африканської чуми свиней знаходиться під контролем Київської облдержадміністрації та Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області.

За матеріалами oblvet.org.ua

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua