На Хмельниччині у теплицях вирощують лимони

У сімейному господарстві Сергія Герасимчука з Шепетівки вирощують смородину, малину, журавлину, лимони та ківі. Окрім екзотичних дерев у господарстві вирощують квіти та саджанці дерев, пише denzadnem.com.ua. .

«Цього року рясно вродила лохина, майже 100 кг врожаю зібрали. Ягоди були, як 10 копійок, дуже смачні, та ще й корисні. Звичайно, потрібно враховувати особливості вирощування кущів», — розповідає садівник.

У господарстві також вирощують журавлину, поряд закладено плантацію лохини. Наразі тут уже готуються до наступного сезону. У планах — посіяти петунію, сульфінію та інші однорічні квіти. На ділянці родини Герасимчуків також плодоносять лимони, цитрини тут вирощують у теплиці.

«Плодоносять двічі на рік. Найстарішим деревам десь по 8 років. Окрім того, розводимо їх для продажу. Маленьке деревце коштує від 70 грн, а привезений із-за кордону товар дорожчий у десять разів. До того ж, деревця із заморських країн примхливі, важко їх доглядати. А вирощені в наших широтах лимони не такі вибагливі», — зауважив Сергій Герасимчук

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua