На Херсонщині побудували інноваційний склад зберігання зерна

На Херсонському комбінаті хлібопродуктів майже завершено будівництво нового складу зберігання зерна. Кошти на нього виділили іноземні інвестори.

 

 
"Одним із напрямків діяльності комбінату хлібопродуктів є послуги з перевантаження зернових. Склад, який ми будуємо сьогодні - унікальний за своїми функціями, адже дозволить зберігати всі види продукції, навіть шрот, для якого необхідні особливі умови. У подальшому ми зможемо займатись його грануляцією, це додатковий прибуток для комбінату хлібопродуктів, і, відповідно, зарплата працівникам та податки до бюджетів", - підкреслює Володимир Коваль.
 
У повідомленні підкреслюється, що у будівництві складу брали участь виключно херсонські будівельні компанії. Таким чином, жителі міста отримали роботу, міський бюджет - податок.
 
Загальна вартість проекту - 2,2 мільйони долларів. Це єдиний в Україні склад із такими технічними характеристиками. Його реалізація дозволить збільшити об'єми перевалки зерна на 150 тисяч тонн та забезпечить прибутковість підприємству на 1 мільйон 350 тисяч гривень. При цьому виплати до бюджету зростуть на 10%.
 
"Важливим є те, що будівництво складу - це вклад в екологію Херсона. Все буде механізовано, закрито. Жодних викидів пилу у воду чи повітря", - зазначив міськой голова Володимир Миколаєнко.
https://www.agro-business.com.ua/agrobusiness/events/5199-na-khersonschyni-pobuduvaly-innovatsiinyi-sklad-zberigannia-zerna.html
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua