На Харківському тракторному заводі планується масштабна модернізація

На базі ХТЗ планується створення сучасної багатофункціональної екосистеми для бізнесу, до складу якої увійдуть: потужний індустріальний парк, комплекс з наукової, технологічної та технічної бази для реалізації інноваційних проектів.

На Харківський тракторний завод (ХТЗ) чекає масштабна модернізація, а поки фахівці впроваджують інновації, відвойовують втрачені ринкові позиції. Про це розповів Олександр Ярославський, власник підприємства, засновник групи DCH, яка володіє зараз ХТЗ, передає Національний Промисловий Портал.

«Основний наш ринок – це Україна. У меншій мірі – зарубіжні ринки. З урахуванням того, що ринки були загублені, нам доводиться відновлювати. Але цей процес займе певну кількість часу. Працювати нам не звикати. Підприємство цікаве, ХТЗ – лідер українського машинобудування і без уваги воно не залишиться», – розповів Ярославський.

Читайте також: Вітчизняні трактори в роботі

Зараз реалізується середньострокова програма розвитку заводу, яка передбачає інвестиції групи DCH у розмірі близько 230 мільйонів гривень.

«Основний акцент ми зробили на модернізації тракторів. Практично більше 200 нововведень в моделі. Модель набула якісних змін: зовні змінилася, і внутрішньо змінилася. Тому трактор став більш конкурентоспроможним», – заявив власник.

За його словами, у цьому році завод випустить близько 800 нових машин, приблизно такі ж обсяги плануються на 2019 рік. Завод виробляє продукцію відповідно до портфеля замовлень, а не працює «на склад».

Читайте також: Харківський тракторний завод за останній рік випустив 800 тракторів

«Ми закінчуємо цей рік, і ставимо такі ж плани, як мінімум, на наступний. З урахуванням всіх обставин, які ми маємо на сьогодні, нам доведеться працювати і більше, і продуктивніше. Щороку, кожного разу з ХТЗ мені створюють складнощі і проблеми. Раніше це був біг з перешкодами, тепер плавання в басейні без води. Тим цікавіше, тим веселіше. У мене є відповідальність за колектив, колектив повинен бути з зарплатою, а я знаходити варіанти для вирішення», - додав Ярославський.

На базі ХТЗ планується створення сучасної багатофункціональної екосистеми для бізнесу, до складу якої увійдуть: потужний індустріальний парк, комплекс з наукової, технологічної та технічної бази для реалізації інноваційних проектів (технопарк), а також інші об’єкти, включаючи логістичний, освітній і дослідницький центри.

За матеріалами uprom.info

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua