На Чернігівщині посівні площі під технічними культурами збільшено майже на 40 тис. га

Станом на 8 липня 2016 року на Чернігівщині обмолочено перші 960 га ранніх зернових культур, намолочено 5,05 тис. тонн. При цьому збір розпочали тільки 5 районів, до кінця тижня жнивуватиме вся область.

 

Про це повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської ОДА Сергій Хоботня.
 
Він зазначив, що за попередніми даними, ранніх зернових планується зібрати більше мільйона тонн. Загальний врожай очікується не менший за минулорічний - 3,5 млн тонн.
 
Особливістю цьогорічної посівної на Чернігівщині стало розширення посівних площ під технічними (олійними) культурами майже на 40 тис. га. Це зумовлено економічною вигодою таких культур. Варто зазначити, що окрім соняшника, Чернігівщина повертається до популярної раніше культури - льону.
 
Для стабілізації ситуації на ринку щодо гречки, область збільшила площі посіву цієї культури. Врожаю має бути достатньо для задоволення потреб сіверян. Однак зниження цін варто очікувати після збору.
 
Як резюмував Сергій Хоботня, гречка - доволі примхлива культура, тому аграрії не дуже охоче її вирощують.

   

https://www.agro-business.com.ua/agrobusiness/events/5809-na-chernigivschyni-posivni-ploschi-pid-tekhnichnymy-kulturamy-zbilsheno-maizhe-na-40-tys-ga.html

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua