Морпорти України скоротили відвантаження кукурудзи на 51%

Морпорти України скоротили відвантаження кукурудзи на 51% фото, ілюстрація

Згідно з попередніми даними оперативного моніторингу, проведеного ІА «АПК-Інформ», в період 13-19 квітня 2019 р морпортами України на експорт було відвантажено 598 тис. тон основних зернових, що становить 52% від показника попереднього тижня (1,156 млн. тон з урахуванням актуалізації даних). Обсяг експорту кукурудзи знизився до 392 тис. тон проти 804 тис. тон тижнем раніше. Пшениця була відвантажена в обсязі 207 тис. тон, що становить 62% від показника попереднього звітного тижня. Ячмінь за звітний період не відвантажувався. Про це пише propozitsiya.com з посиланням на АПК-Информ.

У ТОП-3 напрямків експорту основних зернових за звітний період увійшли: Китай (132 тис. тон), Індонезія (99 тис. тон) та Іран (68 тис. тон).+

Лідером за обсягами перевалки основних зернових на експорт з початку поточного МР, згідно з моніторингом ІА «АПК-Інформ», включаючи звітний період, є порт Миколаєва (10 млн. тон). Друге місце займає порт Чорноморськ, через який експортовано 8,9 млн. тон. На третьому місці порт Південний, перевалив 7,4 млн. тон.

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua