Митники розповіли, який контроль проходитимуть підприємці після введення в дію закону про «єдине вікно»

Возити кіпу паперових документів тепер не треба, переконують в ДФС.

Новий закон про «єдине вікно» на кордоні спрощує митне оформлення, оскільки скасовуються окремі види контролю та необхідність надання підприємцем паперових документів. Про це розповів в. о. директора Департаменту таргетингу та управління митними ризиками Державної фіскальної служби Сергій Демченко в ефірі «Радіо НВ».

«Дані будуть вноситися до інформаційної системи, яку буде видно митникам і яка буде доступною для перегляду і прийняття рішень контролюючих органів. Більше ніхто не має права вимагати у підприємця, імпортера, учасника зовнішньоекономічної діяльності ці документи у паперовому вигляді», - зазначив Демченко.

Водночас заходи офіційного контролю передбачають фітосанітарний і ветеринарно-санітарний державний контроль дотримання законодавства про харчові продукти. Так, експортерам не потрібно брати дозвіл для вивезення товарів, що пришвидшить митне оформлення. Крім того, при імпорті більше не діятиме радіологічний, екологічний і санепідемконтроль.

Як відомо, Закон України «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законів України щодо запровадження механізму «єдиного вікна» та оптимізації здійснення контрольних процедур при переміщенні товарів через митний кордон України» набрав чинності 4 жовтня.

За матеріалами biz.nv.ua

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua