Мінімальний термін оренди меліорованих земель збільшено на 3 роки

Президент України підписав ухвалений парламентом закон про продовження до 10 років із 7 років мінімального терміну оренди земель сільськогосподарського призначення, на яких проводиться поліпшення гідрологічних умов (меліорація) за допомогою спеціальних об'єктів інженерної інфраструктури.

 

Згідно з повідомленням на сайті Верховної Ради, закон №2920 повернено до парламенту за підписом президента, передає УНІАН.
 
На думку ініціаторів закону, термін оренди меліорованих земель має охоплювати загальний мінімальний термін оренди сільськогосподарських земель – 7 років і ще додаткові 3 роки на спорудження та введення в експлуатацію об'єктів інженерної інфраструктури меліоративних систем, які забезпечують гідротехнічну меліорацію. 
 
За ухвалення законопроекту №2920 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення мінімального терміну оренди земельних ділянок сільгосппризначення, на яких проводиться гідротехнічна меліорація» у другому читанні 20 вересня проголосували 245 народних депутатів за необхідного мінімуму в 226 голосів.
 
Екс-міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко повідомив, що зношеність системи зрошення, розташованої в п'яти областях півдня України, становить 82%, при цьому на окремих ділянках вона знаходиться в катастрофічному стані. Модернізація системи зрошення і її ефективна експлуатація дозволить збільшити врожайність у південних регіонах країни, щонайменше, утричі. Міністерство працює над поліпшенням систем іригації спільно зі Світовим банком.
https://www.agro-business.com.ua/agrobusiness/events/6382-minimalnyi-termin-orendy-meliorovanykh-zemel-zbilsheno-na-3-roky.html
 
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua