Мінагрополітики зі Світовим банком працюють над відновленням системи зрошення на Півдні України

Міністерство аграрної політики та продовольства України та експерти Світового банку працюють над спільною концепцією відновлення роботи та покращення зрошувальних систем на Півдні України.

 

Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий під час зустрічі із представниками Світового банку, які презентували своє бачення ключових аспектів розвитку іригаційної системи в Україні, повідомляє прес-служба відомства.
 
«Відповідна концепція стане рушійною силою, яка сприятиме реалізації та відновленню зрошувальних систем на Півдні України. На опрацювання відповідного документу буде надано два тижні. Нам необхідно вийти на кінцевий доопрацьований варіант», - зазначив міністр.
 
У свою чергу, представники Світового банку наголосили, що у презентованому документі намагалися узгодити базові, ключові принципи, які є найбільш визначальними та важливими підходами до покращення системи іригації в Україні.
 
«По-перше є цілком очевидною співпраця між Мінагрополітики, Мінекології та Державним агентством водних ресурсів України. Адже належний розподіл функцій є проблемою, з якою стикається майже вся країна. Другий аспект пов'язаний із законодавчим полем. Необхідні нові законодавчі зміни, нормативні акти, які відповідатимуть реальній ситуації в сільськогосподарській царині. Третій аспект пов'язаний із організацією водокористувачів та необхідністю децентралізації цих послуг», - наголосили представники Світового банку. 

   https://www.agro-business.com.ua/agrobusiness/events/5500-minagropolityky-zi-svitovym-bankom-pratsiuiut-nad-vidnovlenniam-systemy-zroshennia-na-pivdni-ukraiiny.html

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua