Криму прогнозують зневоднення та втрату 65% врожаїв

У звіті російських фахівців, опублікованому народним депутатом України міститься довгостроковий аналіз наслідків припинення подачі прісної води на півострів.

 

Звіт про ситуацію з забезпеченням прісно води Криму на своїй сторінці Facebookопублікував народний депутат, координатор групи «Інформаційне опір» Дмитро Тимчук, пише agroday.com.ua.

Читайте також: Ліліана Дмитрієва: «Нема цікавішої справи, ніж ягоди»

За даними Дмитра Тимчука, незважаючи на заходи по стабілізації обстановки, ситуація з водопостачанням окупованого півострова набуває загрозливого характеру для промисловості і сільського господарства анексованого Криму.

Згідно прогнозу російських фахівців, уже тепер на деяких працюючих підприємствах порушується технологічний цикл, який передбачає забір великих обсягів технічної води.

Читайте також: засуха знищила понад 20 тисяч гектарів сільгоспкультур в Криму

Зокрема, за словами нардепа, група експертів НДІ міністерства оборони РФ, яка вивчала причини аварії на «Кримському титані» в Армянську, підтвердила версію про порушення технологічного циклу на підприємстві через брак води.

Від того, що висихають пасовища, скорочується поголів’я сільськогосподарських тварин. А недолік поливу в поєднанні з посухою приведуть до загибелі 60-65% врожаю овочевих і фруктових культур.

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua