Корейська компанія допоможе Україні оновити парк сільгосптехніки

Міністерство аграрної політики і продовольства України та корейська багатогалузева компанія Posco Daewoo мають намір спільно реалізувати проект з оновлення парків сільськогосподарської техніки малих і середніх виробників в нашій країні.

 

Відповідний протокол про наміри підписали заступник міністра аграрної політики і продовольства України Ольга Трофимцева і старший виконавчий віце-президент Posco Daewoo Кім Сонгю, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.
 
"Підписанням протоколу сторони погоджуються розробити спільну програму по забезпеченню новітньої сільськогосподарської технікою малих і середніх сільськогосподарських виробників в Україні. Програма допоможе зробити важливий внесок у стабілізацію і послідовний розвиток агропромислового комплексу", - цитує Трофимцеву прес-служба. 
 
Згідно з повідомленням, наступним кроком у співпраці за даним напрямом має стати створення спільної робочої групи, яка буде сформована з компетентних фахівців обох сторін і профільних асоціацій України. Робоча група визначить умови, необхідні для запуску програми, і підготує перелік необхідної сільськогосподарської техніки. Також фахівці займуться пошуком відповідного українського партнера для реалізації програми і підготують проект договору з ним щодо термінів та умов реалізації проекту. Приблизні дати початку і завершення програми не зазначаються. 
 
Як повідомлялось раніше, українські аграрії у січні-червні 2016 року збільшили закупівлю сільгосптехніки на 35% порівняно з аналогічним періодом минулого року – до 4,87 тис. одиниць, а витрати на придбання даного обладнання зросли на 80% – до 4,5 млрд грн. 

   

https://www.agro-business.com.ua/agrobusiness/events/6287-koreiska-kompaniia-dopomozhe-ukraiini-onovyty-park-silgosptekhniky.html

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua