Китайці зацікавилися будівництвом зернопереробних заводів в Україні

Керівництво китайського будівельного підрядника - "Аньхойської зовнішньоекономічної будівельної корпорації" висловило зацікавленість у будівництві зернопереробних заводів в Україні, продукція яких експортується до Китаю.

 

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на заяву віце-президента "Аньхойської зовнішньоекономічної будівельної корпорації" Чжана Чжунхуа.
 
«Зараз між Китаєм та Україною розвивається торгівля зерном, але, враховуючи взаємовигідні інтереси, може бути краще прямо будувати заводи з переробки зерна на території України... Якщо є бажання, китайські компанії, і не тільки ми, готові надати сприяння", - наголосив Чжунхуа.
 
Як повідомлялось раніше, у 2015 році Китай став одним з найбільших імпортерів української кукурудзи і ячменю. Найбільше української кукурудзи пішло саме до Китаю (18% експорту, який у цілому приніс країні 3 млрд дол.). Крім того, до Китаю було поставлено 17,5% українського експорту ячменю, який приніс країні у цілому 768,8 млн дол. (на першому місці Саудівська Аравія з часткою 52%).
https://www.agro-business.com.ua/agrobusiness/events/5452-kytaitsi-zatsikavylysia-budivnytstvom-zernopererobnykh-zavodiv-v-ukraiini.html
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua