Китай зацікавлений у збільшенні українського експорту

Китай зацікавлений у розширенні та збільшенні експорту української сільськогосподарської продукції, а також у можливостях виробляти продукцію в Україні.

 

Про це йшлося під час зустрічі міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Кутового із делегацією провінції Шаньдун на чолі з Віце-губернатором провінції паном Ван Шуаном, повідомляє прес-служба відомства.
 
"Сторони обговорили можливість експорту соняшникового шроту, жмиху та сорго. Також представники китайської делегації висловили зацікавленість у можливостях вирощувати та переробляти продукцію в Україні", йдеться у повідомленні.
 
Зі свого боку, міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий заявив, що Україна зацікавлена у збільшенні експорту власної продукції із доданою вартістю. Адже розвиток фермерських господарств допоможе перетворити сільське господарство України із сировинної галузі – на переробну. Це – одна з головних цілей стратегії реформ «3+5», розробленої командою Мінагрополітики.
 
«Збільшення аграрного ринку приведе до попиту у суміжних галузях: обладнанні, сільгосптехніці, засобах захисту рослин, добрив. Вважаю, що у китайської сторони сьогодні є гарні можливості взяти участь у зростанні цього ринку в Україні», - підкреслив Міністр Тарас Кутовий.

   

https://www.agro-business.com.ua/agrobusiness/events/5483-kytai-zatsikavlenyi-u-zbilshenni-ukraiinskogo-eksportu.html

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua