Китай планує інвестувати в «зелену» енергетику України

Сторони домовилися зупинитися на вирішенні основних питань, зокрема, стимулюванні будівництва заводів з генерації енергії із сміття.

Голова Держенергоефективності Сергій Савчук із генеральним менеджером компанії «Beijing TUS-Clean Energy Co., Ltd.» Енді Лю розглянули розвиток ринку відновлюваної енергетики в Україні та перспективи для реалізації спільних із китайським бізнесом проектів у цій сфері.

Компанія «Beijing TUS-Clean Energy Co., Ltd.», яка входить до складу холдингу «TUS-Holdings», має більше 30 дочірніх компаній та великий портфель «зелених» проектів за різними напрямами.

Читайте також: На Донеччині встановлять вітротурбіну потужністю 5 МВт

Компанія планує створити інноваційну систему екологічно «чистої» енергії, яка має ґрунтуватися на принципі «інновації + промислові потужності + інвестиції» та включати в себе спеціалізовані компанії, науково-дослідні інститути, регіональні енергетичні платформи та фонди.

Даний підхід дуже необхідний Україні, де встановлюється все більше нових потужностей, а ресурсний потенціал величезний.

Після знайомства з досягненнями та планами розбудови «зеленої» енергетики, сторони домовилися зупинитися на вирішенні основних питань. А саме: стимулювання будівництва заводів з генерації енергії із сміття; становлення потужностей з виробництва рідких біопалив; створення фонду «зелених» інвестицій; встановлення заводів з виробництва обладнання для «зелених» об’єктів.

За матеріалами saee.gov.ua

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua