Херсонським полям загрожує нашестя сарани

На Херсонщині фахівці попереджають сільськогосподарських працівників про можливе нашестя сарани цього літа. Загроза цілком реальна, вважають у державній фітосанітарній обласній інспекції.

 

Про це пише Kurkul з посиланням на «Новости Херсона».
 
«У декількох районах регіону, зокрема, у Каланчацькому, Цюрупинському, Чаплинському, Голопристанському існує кілька вогнищ, де періодично спостерігається поява великої кількості шкідливих комах, що знищують все на своєму шляху», - про це заявила начальник управління моніторингу, прогнозування, біологічного захисту та роботи з пестицидами Державної фітосанітарної інспекції Херсонської області Катерина Чуприна.
 
Фахівці уважно спостерігали за погодними умовами у перерахованих районах у зимовий час, а також проаналізували весняну природну картину. Висновки насторожуючі: три зимові місяці виявилися досить сприятливими для виживання сарани. У регіоні не спостерігалося частих і різких перепадів температури (від цього у сарани лопається калитка, що призводить до загибелі комах). Катерина Чуприна повідомила, що за попередніми даними, зиму благополучно пережило 85% сарани.
 
Подальший хід подій буде залежати вже від погодних умов навесні і на початку літа. Так, якщо травень, червень будуть рясними на дощі, сарана «не поїде у подорож» за межі вогнищ свого традиційного проживання. Посушливе літо, навпаки, «спонукає» хмари сарани пересуватися по всій області, пожирати зернові посіви на полях і овочі на плантаціях. Аграріям ж тоді не обійтися без закупівель дорогих інсектицидів і пошуків техніки для розпилення їх над сільгоспполя.
https://www.agro-business.com.ua/agrobusiness/events/5220-khersonskym-poliam-zagrozhuie-nashestia-sarany.html
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua