Херсонський морський порт збільшив вантажообіг на 24%

У морському порту Херсон сукупний вантажообіг у січні-вересні 2019 року склав понад 2 млн 615 тис. тонн, що на півмільйона тонн (на 507 тис. тонн) або на 24% більше ніж за аналогічний період минулого року.

Як повідомляє прес-служба Адміністрації Херсонського морського порту, при цьому загальний показник виконання портовими операторами (стивідорними компаніями) плану вантажоперевалки на поточний рік досяг майже 80%.

«Наразі ситуація складається непогано. За підсумками дев’яти місяців 2019 року лідируючі позиції в загальному обсязі перевалки займають агропродукція (пшениця, насіння сої, зерно кукурудзи, ячмінь, шрот кормовий, висівки пшеничні), а також аміачна селітра, листова сталь та дизельне пальне», – розповів начальник Херсонської філії ДП «Адміністрація морських портів України» Володимир Гаращенко.

Читайте також: Як вивезти 100 млн т зерна

За його словами, збільшення перевалки вантажів пов’язано із збільшенням кількості суднозаходів у акваторію морського порту Херсон.

«Загальна кількість суднозаходів до акваторії за дев’ять місяців поточного року — 591 судно, що на 15,7% більше ніж за аналогічний період 2018 року. Так, останнім часом значно збільшилась інтенсивність суднозаходів великогабаритних суден під завантаження насіння сої та висівок на експорт», – зауважив Гаращенко.

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua