ЄС та ЄБРР виділили 28 млн євро на підтримку малого та середнього бізнесу в Україні

Європейський Союз та Європейський банк реконтрукції та розвитку підписали угоду про виділення до 28 млн євро на підтримку малих і середніх підприємств в Україні в рамках програми "EU4Business".

 

Про це повідомляє УНН, посилаючись на прес-службу ЄБРР.
 
Підписана угода передбачає створення мережі центрів підтримки бізнесу по всій Україні.
 
"Ця угода є частиною ширшої ініціативи "EU4Business", що також включає у себе забезпечення доступу українських МСП до фінансування і надання значної технічної допомоги Урядові України в дерегуляції та реалізації ефективної політики підтримки приватного сектору",  йдеться у повідомленні.
 
У відомстві наголошують, що на додаток до вже існуючих офісів у Києві та Львові, останній з яких зосереджений на підтримці МСП, ЄБРР планує відкрити нові офіси у Харкові на сході країни та Одесі на півдні з метою поглиблення та розширення своєї діяльності, а також з урахуванням того значення, яке Банк та ЄС надають розвитку малих приватних компаній по всій країні.
 
Також ЄБРР сприятиме створенню мережі центрів підтримки бізнесу в контексті ініціативи "EU4Business", такі центри мають з’явитися в 15 областях України.
 
Також передбачається, що до 12 млн євро в рамках ініціативи "EU4Business" буде використано для підтримки прямого фінансування, яке ЄБРР надає малим підприємствам.
 
"Не менше 50 МСП мають отримати пряме фінансування від ЄБРР в межах спеціальної кредитної лінії обсягом 100 млн. євро", — сказано в повідомленні.

   

https://www.agro-business.com.ua/agrobusiness/events/5431-ies-ta-iebrr-vydilyly-28-mln-ievro-na-pidtrymku-malogo-ta-seredniogo-biznesu-v-ukraiini.html

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua