Індекс сільськогоспвиробництва за 11 місяців 2016 року сягнув 102,3 %

За результатами січня-листопада 2016 року індекс сільськогосподарського виробництва склав 102,9 % до аналогічного періоду минулого року. З липня поточного року цей показник перебуває у зоні вище 100%, чого не спостерігалося з грудня 2014 року.

 

Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики з посиланням на дані Держстату.
 
Також найбільший показник індексу за 11 місяців 2016 року спостерігався у сільськогосподарських підприємствах – 104 %. Натомість, у господарствах населення цей показник склав 101,6 %.
 
Найбільше зростання виробництва аграрної продукції відбулося у Вінницькій (113,2 %), Одеській (11,8 %) та Луганській (110,3 %, дані можуть бути уточнені) областях.
 
Довідково: для спостереження за динамікою змін в обсягах виробництва продукції сільського господарства у часі застосовують розрахунок індексу обсягу сільськогосподарського виробництва, який відображає відносний рівень загальних фізичних обсягів сільськогосподарської продукції, вироблених за будь-які періоди часу, обрані для порівняння.
 
В основі розрахунку індексу сільськогосподарського виробництва лежить визначення виробленого за встановлений період часу загального обсягу продукції сільського господарства у постійних цінах (валової продукції) та тенденцій його зміни у часі.
 
Показник загального обсягу продукції сільського господарства у постійних цінах використовують для визначення динаміки фізичного обсягу продукції, продуктивності праці, обсягу сільськогосподарського виробництва на одиницю земельної площі та в розрахунку на одну особу населення, структури виробництва, оскільки кожен її вид оцінюється впродовж ряду років за однією і тією ж ціною, незалежно від змін вартості продукції в поточних цінах.

   

https://www.agro-business.com.ua/agrobusiness/events/6843-indeks-silskogospvyrobnytstva-za-11-misiatsiv-2016-roku-siagnuv-1023.html

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua