Фермери мають виробляти більше продукції із доданою вартістю - Кутовий

Рівень цікавості держави і споживачів до виробництва української агропродукції із доданою вартістю надзвичайно високий.

 

Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий під час відкриття агропромислової виставки «Агро-2016», повідомляє прес-служба Мінагрополітики.
 
«Хочеться, щоб цієї продукції із доданою вартістю, яка виробляється на місцях, у селах, було набагато більше», – зазначив міністр і підкреслив, що сам факт організації виставки «Агро-2016» говорить про те, що рівень уваги до цієї теми дуже великий.
 
«Мені дуже хочеться, щоб через короткий проміжок часу ми дуже серйозно говорили, що Україна не просто аграрна держава, а успішна аграрна держава з успішними учасниками ринку», – наголосив очільник Мінагрополітики. За словами Тараса Кутового, йдеться не лише про великих виробників, а й дрібних, якраз тих, хто виробляє продукти із доданою вартістю.
 
«Попереду кардинальні рішення, які, на мою думку, змінять саму систему відносин в галузі і які зроблять її набагато привабливішою і цікавішою і в Україні, і поза її межами», – підсумував Тарас Кутовий. 
 
На важливості розвитку агросектору і малих фермерських господарств, зокрема, наголосив також прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.
 
«Нам треба збільшувати інвестиції в агросектор, розробити ефективну систему підтримки галузі і особливо – невеликих фермерських господарств. Нам треба розширювати спектр виробленої продукції, покращувати якість і, що дуже важливо, ми маємо переходити до більш глибокої переробки сільгосппродукції», – зазначив прем’єр-міністр, пояснивши, що це дасть нові робочі місця і перспективу розвитку агропромислового сектору.

   https://www.agro-business.com.ua/agrobusiness/events/5584-fermery-maiut-vyrobliaty-bilshe-produktsiii-iz-dodanoiu-vartistiu-kutovyi.html

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua