FAO підвищила прогноз зі світового виробництва зернових

В 2016 році світове виробництво зернових складе майже 2,526 млрд т, що практично знаходиться на рівні 2015 року та може стати другим найбільшим урожаєм за всю історію.

 

Про це пише AgroNews з посиланням на дані травневого прогнозу пропозицій зернових і попиту на зернові FAO. 
 
Підвищення цього показника стало наслідком поліпшення прогнозу з виробництва пшениці, тоді як взимку погодні умови були сприятливими для майбутніх врожаїв в Європейському союзі, Російській Федерації та Українї. Прогноз на врожай в 2016 році становить 717 млн т, що на 16 млн т менше рекордного врожаю минулого року.
 
Згідно з прогнозом, світове виробництве фуражного зерна, зокрема, ячменю, кукурудзі, просу, вівсу, житу і сорго, складе 1,314 млрд т, що приблизно на один відсоток нижче врожаю 2015 року.
 
Експерти залишили незмінним свій прогноз по світовому виробництву рису на рівні 495 млн т, що приблизно на один відсоток вище, ніж в попередньому році.
 
Світове споживання зернових в наступному сезоні, як прогнозується, виросте тільки на 1,1% внаслідок зниження темпів зростання використання зернових, особливо пшениці і ячменю в якості корму для худоби.
 
В результаті цього, світові запаси зернових, ймовірно, скоротяться на 3,3% або на 21 млн т протягом нового сезону. Запаси, згідно з прогнозами FAO, повинні скоротитися найбільшою мірою в Бразилії, Таїланді, Індії, Китаї, Марокко, Ісламській Республіці Іран, Аргентині і Південній Африці.
 
Експертами прогнозується зниження обсягу світової торгівлі зерновими до 367 млн т. Це можливо в зв'язку з різким зниженням імпорту до Китаю ячменю і сорго, а також імпорту до країн ЄС кукурудзи, що більш ніж компенсує збільшення імпорту кукурудзи в країни, що постраждали в результаті посухи в південній частині Африки.

   

https://www.agro-business.com.ua/agrobusiness/events/5318-fao-pidvyschyla-prognoz-zi-svitovogo-vyrobnytstva-zernovykh.html

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua