Фальсифіковані корми будуть визначати в Uman Labs

В лабораторії Uman Labs будуть визначати фальсифіковані корми. Персонал лабораторії якості молока АВМ Uman Labs 18-23 березня пройшов стажування в лабораторії польського представництва компанії Cargill в Осново. Повідомляє MilkUa.info

Під час навчання представники лабораторії дізналися, як за допомогою мікроскопії розпізнати підроблений корм. А також як правильно відбирати, маркувати зразки корму та аналізувати отримані результати.

«Найцікавішою частиною навчання було визначення фальсифікованих кормів. Ми розглянули існуючі та можливі фальсифікації різного виду корму. Тепер маємо змогу ідентифікувати їх в лабораторії Uman Labs», — розповів директор лабораторії Андрій Білан.

Він зауважив, що часто в кормовому білку використовують карбамід (сечовину) в якості джерела азоту. Під час навчання розглядали й випадки додавання до кормів сторонніх домішок — насіння бур’янів, крейди та піску.

«Пір'я птиці після певної обробки видають за рибне борошно. Примітно, що рибне борошно підробляють додаванням соєвої муки, пшеничних висівок, рапсовим шротом та сіллю амонію», — додав директор лабораторії.

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua