Елеватори не відвантажують зернові – Укрзалізниця

Неритмічна робота і нераціональне використання вантажовідправниками рухомого складу може призвести до миттєвому зростанню ажіотажного попиту на вагони-зерновози.

ПАТ «Укрзалізниця» заявляє про неритмічну роботу елеваторів - вагони простоюють на станціях в очікуванні навантаження, через скорочення відвантаження зернових. Про це повідомляє прес-служба ПАТ «Укрзалізниця».

«На початку 2019 року вантажовідправники значно зменшили обсяги навантаження зернових. Так, у січні середньодобово вантажиться 1441 зерновоз, що на 172 вагони менше аналогічного періоду минулого року», - йдеться в повідомленні.

Щоб уникнути зриву перевезення зернових «Укрзалізниця» закликає вантажовідправників налагодити оптимальне планування, забезпечити цілодобову і щоденну вантажну роботу елеваторів.

Читайте також: Мінінфраструктури планує запустити приватну локомотивну тягу вже 2019 року

Як зауважив директор операційного управління «Укрзалізниці» В'ячеслав Єрьомін, неритмічна робота і нераціональне використання вантажовідправниками рухомого складу може призвести до миттєвому зростанню ажіотажного попиту на вагони-зерновози починаючи вже з третьої декади січня.

«Може скластися ситуація, коли «Укрзалізниця» об'єктивно не матиме достатньо ресурсів для задоволення раптового сплеску замовлень вагонів-зерновозів, що, відповідно, призведе до нарікань на адресу перевізника», - заявив Єрьомін.

За його словами, зерновози надані підприємствам для навантаження відповідно до раніше узгоджених планів.

«Вагони знаходяться на станціях в очікуванні навантаження, в той же час відвантаження зернової продукції на елеваторах не відбуваються», - наголосив директор операційного управління «Укрзалізниці».

За матеріалами uz.gov.ua

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua