ДПЗКУ посилює пряму співпрацю з сільгоспвиробниками

З початку 2016/17 МР Державна продовольчо-зернова корпорація України збільшила частку закуплених безпосередньо у сільгоспвиробників зернових та олійних культур до 51%.

 

Про це повідомив директор департаменту закупівель ПАТ «ДПЗКУ» Віктор Кравченко, передає прес-служба відомства.
 
Він зазначив, що у порівнянні з аналогічним періодом минулого сезону, цей показник збільшився більше ніж у два рази. 
 
«За 1 квартал цього маркетингового року корпорація закупила більше 1 млн тонн збіжжя, з яких 960 тис. тонн призначені для експорту, а 50 тис. тонн - для власної переробки. Минулого року, за аналогічний період, відсоток придбаного у сільгоспвиробників зерна сягав лише 22% при загальній кількості закуплених 1 млн 117 тис. тонн», - повідомив пан Кравченко.
 
Окрім того, за словами директора департаменту закупівель, у нинішньому році також збільшилась частка зерна, придбаного на власних елеваторах ДПЗКУ.
 
«Корпорація прагне не лише посилювати співпрацю безпосередньо із сільгоспвиробниками, укладаючи контракти на поставку напряму, а й завантажувати власні потужності. Ми значною мірою покращили відсоток придбання збіжжя на власних елеваторах. Якщо минулого року на власних елеваторах було придбано лише 52% зернових, то цьогоріч цей показник збільшився до 62%», - додав пан Кравченко.
 
Як повідомлялось раніше, наприкінці вересня у ДПЗКУ запустили програму закупівель зерна за фіксованою ставкою. 

   

https://www.agro-business.com.ua/agrobusiness/events/6400-dpzku-posyliuie-priamu-spivpratsiu-z-silgospvyrobnykamy.html

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua