До кінця 2019 року всі оператори харчового ринку мають впровадити НАССР

Йдеться про понад 200 тисяч суб’єктів господарювання.

До кінця 2019 року понад 200 тисяч суб’єктів господарювання – тобто, всі оператори ринку, які працюють у сфері виробництва і обігу харчових продуктів, мають впровадити систему НАССР. Про це повідомив голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа, йдеться на сайті відомства.

За словами керівника служби, завдяки аналізу критичних та потенційно небезпечних точок виробництва, впроваджуючи принципи НАССР, оператор ринку підвищує безпечність продуктів харчування, які він виробляє чи постачає. Це дає змогу підвищити якість вітчизняних продуктів харчування та відкрити нові ринки збуту для української продукції, вважають у Держпродспоживслужбі.

Також читайте: Україна домовилася з Великобританією про проекти з виявлення патогенів в харчах

Держпродспоживслужба разом із Проектом ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» готують низку довідкових та роз’яснювальних матеріалів для малого та середнього бізнесу щодо етапів та механізмів впровадження принципів НАССР.

НАССР ( Hazard Analysis and Critical Control Point) або стандарти ISO 22000 - це система управління саме безпекою виробництва харчових продуктів. Йдеться про контроль якості сировини, з якого виробляється продукція, матеріалу упаковки, а також доставки готової продукції кінцевим споживачам. Вимоги стандарту НАССР (ХАССП) забезпечують контроль на всіх стадіях виробництва харчових продуктів, в будь-якому місці процесу, від виробництва і зберігання до реалізації продукції.

За матеріалами consumer.gov.ua

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua