Для фермерів спростять процедуру перереєстрації господарств

Перереєстрація фермерських господарств в іншу організаційно-правову форму відбуватиметься за максимально спрощеною процедурою. Про це розповів радник міністра агрополітики Михайло Соколов, передає пресслужба Мінагрополітики.

Як зазначається, це відбудеться у разі прийняття законопроєкту «Про особливості регулювання підприємницької діяльності у перехідний період» (№6013).

За словами, Михайла Соколова, напрацьовані Мінагрополітики правки до законопроєкту передбачатимуть, що це буде суто формальна процедура, яка дозволить зробити перереєстрацію майже непомітною і дасть змогу, за бажанням власників, зберегти й назву, і саме формулювання «фермерське господарство». 

Також після перереєстрації буде збережено всі права власності, права оренди. Це нормальна практика і зараз міністерство разом з народними депутатами працюють над максимальним спрощенням всіх можливих процедур, для того, щоб фермери відчули лише переваги від таких змін. 

Законопроєктом, зокрема, пропонується: 

  • при реорганізації кредитори не можуть вимагати забезпечення виконання зобов’язань шляхом укладення договорів застави чи поруки, дострокового припинення або виконання зобов’язань перед кредитором та відшкодування збитків;  
  • господарське товариство (правонаступник ФГ) може використовувати ліцензії та інші документи  дозвільного характеру, що отримані на ФГ, до закінчення їх строку дії;  
  • право постійного користування земельними ділянками, набуте підприємствами на момент вступу Закону в дію, переходить до господарського товариства — правонаступника;  
  • реєстраційні дії щодо перетворення ФГ у господарське товариство та адміністративні послуги, пов’язані із переоформлення документів дозвільного характеру, речових прав на майно, проводяться безоплатно. 
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua