Держпродспоживслужба закликає підприємців дотримуватися технології фумігації зерна

Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа звернувся до експортерів та представників фумігаційних компаній з проханням дотримуватися технології процесу фумігації (знезараження) партій зерна.

 

Про це йдеться у листі-зверненні Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимира Лапи до суб’єктів господарської діяльності, які здійснюють експорт та фумігацію рослин та продуктів рослинного походження, передає прес-служба відомства.
 
За його словами, безперешкодний експорт українського збіжжя та відкриття нових міжнародних ринків для торговлі вітчизняними продуктами рослинного походження – серед пріоритетів діяльності Держпродспоживслужби. За підрахунками 2015-го року в загальному товарообігу на сільське господарство перепадає чверть виробничої продукції. Зокрема, урожай зерна на території нашої держави в минулому році склав майже 60 млн тонн.
 
Голова Держпродспоживслужби відзначає, що в 2015/16 маркетинговому році Україна експортувала 39,487 млн тонн зерна, що на 13,5% більше, ніж в попередньому сезоні.
 
Разом з цим, Володимир Лапа звернув увагу на збільшення кількості нотифікаційних повідомлень про невідповідність фітосанітарним заходам українського зерна надісланих національними організаціями захисту та карантину рослин країн-партнерів України. А останнім часом нотифікації надходять через неефективно проведену фумігації та виявлення в експортних партіях пшениці українського походження ентомологічних організмів в живому стані.
 
Саме тому, заявив Голова Держпродспоживслужби, неврахування цього методу обробки може ускладнили процес міжнародної торгівлі та диверсифікацію експорту зерна українського походження.

   

https://www.agro-business.com.ua/agrobusiness/events/6559-derzhprodspozhyvsluzhba-zaklykaie-pidpryiemtsiv-dotrymuvatysia-tekhnologiii-fumigatsiii-zerna.html

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua